Comand & Conquer uskoro dobija nasljednika

Comand & Conquer uskoro dobija nasljednika

Petroglyph Games je kompanija iz Los Angelesa koja je sastavljena od bivšeg Westwood gejming studia. Ova kompanija koja je nastala nakon raspada već spomenutog studia 2003. godine, nakon što su iz Electronic Arts otkazali ugovor sa njima, izdala je nekoliko dobrih naslova u prethodnih par godina kao što su: Star Wars: Empire at War, Rise of Immortals, Grey Goo i Conan Unconquered

Najnovije vijesti su nekako promakle javnosti tokom ovog mjeseca, a to je da ekipa Petroglypha radi na remasteru Comand & Conquer igara. Nije poznato više detalja ili na čemu se tačno iz tog serijala radi, ali je svakako jedan od uspješnijih serijala u industriji igara. Međutim, glavni fokus je na sasvim novoj igri koja je navodno nasljednik Comand & Conquer serijala i izazvat će sigurno veliku nostalgiju za istim zbog čega se remaster već uveliko odrađuje. Naziv nove igre je Earthbreakers i više informacija uz trailer se može naći na steam stranici iste. Radi se o primjesi pucačine iz prvog lica i strategije koja podržava multiplayer za 64 igrača (32 po timu), nudi 12 različitih klasa vojnika, 11 izgradivih struktura za koje će igrači morati biti kooperativni, odnosno surađivati da bi ih izgradili, 6 različitih vozila i nekoliko tzv. superoružja. Još jedna od bitnih stvari u samoj igri je resurs Vilothyte za koji će se voditi borba i koji će biti presudan u nadmoći timova. Sve ovo će igračima pružiti dobru zabavu, organizaciju, suradnju i zadovoljstvo igranja na više dostupnih mapa.

Tačan datum izlaska igre još uvijek nije poznat, ali ostaje nam da pratimo razvoj igre jer sigurno ima još mnogo toga da se uradi i poboljša kako bi dobili zadovoljnu publiku. Predpostavlja se da bi igra mogla da izađe u drugoj polovici naredne godine.

DIPF Paradox

DIPF Paradox

You are reading the biography of Paradox the first of his name, breaker of rules and limits, the millennial-born, ultimate gamer, Counter-Strike hater, mother of posts and father of Rocket League.