Call of Duty: Modern Warfare dobija najveći besplatni “content drop” u historiji serijala

Call of Duty: Modern Warfare dobija najveći besplatni “content drop” u historiji serijala

Nova igra iz Call of Duty serijala je veliki ekonomski pogodak kako za developera Infinity Ward-a tako i za izdavača Activision Blizzard. Jedna od velikih prodajnih tačaka ove igre je bila ta da ovogodišnja CoD igra neće sadržavati bilo koji oblik DLC-ova ili “supply drop-ova”. S tim na umu, Activision je objavio da će ova igra biti sezonskog karaktera a prva sezona počinje već 3. decembra.

Svake sezone dobijat ćemo novi Battle pass koji će se sastojati od 104 levela od kojih su 24 dostupna za sve igrače a ostalih 80 je predviđeno za one koji kupe novi Battle pass. Ali, ako ne želite kupiti novi Battle pass, sa prvom sezonom, dobit ćemo najveći besplatni “content drop” u historiji ovog serijala, od novih mapa, modova, spec ops misija itd. Sav ovaj content igrači će moći isprobati već 3. decembra bez obzira na kojoj platformi igrali jer je od ove godine novi sadržaj više nije sedmična ili mjesečna ekskluziva za Play Station (Play Station first).

Što se tiče novih mapa tu imamo Crash, Vacant, i Shipment koji se vraćaju iz originalnog CoD 4: Modern Warfare, zatim tu je Port koji će biti nova Ground War mapa i na kraju imamo Atrium koji je rezervisan za 2v2 Gunfight mod. Naravno, očekujemo još novih mapa tokom trajanja prve sezone.

Od novih modova najavljeni su ‘Reinforce’, koji će biti hibrid između Search and Destroy i Domination modova, zatim ‘On Site Procurement’ i na kraju imamo ‘Infected’, dobro poznati i “fan favorite” mod koji je zadnji put svjetlo dana u redakciji Infinity Ward-a vidio sa Call of Duty: Modern Warfare 3.

Na kraju, imamo četiri nove misije koje će biti dio spec ops svijeta: Bomb Squad, Grounded, Pitch Black i Just reward.

DIPF GOLDZEN

DIPF GOLDZEN

Content kreator za DIPF Balkan Gaming Community i veliki PCMR geek.