Hideo Kojima potvrdio da će kreirati ‘najstrašniju horor igru’ ikad

Hideo Kojima potvrdio da će kreirati ‘najstrašniju horor igru’ ikad

Nakon što je Konami potopio sve nade da Silent Hills igra postane stvarnosti, Hideo Kojima je potvrdio da se sprema da radi na najstrašnijoj horor video igri ikad.

Svima je poznato da je Hideo Kojima jedan od rijetkih u svijetu i industriji video igara koji može da uradi nešto čemu se apsolutno niko ne bi nadao. Dokaz za ovu činjenicu jeste i Death Stranding, koji je vrlo poseban projekat i nešto što se ne viđa tako često.

“Kako bi napravio najstrašniju horor igru, spreman sam gledati strašne filmove kako bi probudio svoju hororsku dušu. THE EYE je Thai horor film koji sam iznajmio kad sam radio na PT-u, ali je bio previše strašan da bi ga do kraja pogledao. Samo pakovanje filma je toliko strašno, da sam iznajmio samo disk sa filmom. Da li ću ga ovaj put uspjeti završiti?” -Hideo Kojima, Twitter profil

Sami PT projekat je demonstrirao da je Kojima više nego sposoban kreirati nevjerovatne stvari kad su u pitanju horor igre. Taj mali demo je bio vjerovatno i najbolje horor iskustvo ikad u svijetu video igara. Na samu novu igru od strane Hidea Kojime ćemo morati sačekati, s obrizom da se još uvijek radi na poliranju Death Stranding projekta koji na PC stiže na ljeto 2020. godine.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.