Rat u Kolumbiji može da počne, stigao nam je Narcos: Rise of the Cartels

Rat u Kolumbiji može da počne, stigao nam je Narcos: Rise of the Cartels

Narcos: Rise of Cartels je sada dostupan na PC, Xbox One, PlayStation 4 i Nintendo Switch platformama. Igra koju je razvio Kuju temelji se na Netflixovoj seriji koja se bavi ratom protiv droge, usponom i padom El Patrona (Pablo Escobar, Medellín-Kartell).

U igri se mogu vidjeti i poznata mjesta, kao i likovi poput El Mexicano, Murphy, Pena ili Primo iz serije, a deset minuta TV serije uključeno je u obliku 9cut scena.

Igra sadrži misije koje su turn-based, a u kojima se agenti DEA i Narcos (trgovci i dileri droge) natječu jedni protiv drugih. Obje strane su u središtu igre i po brzini podsećaju na XCOM. Ali  developeri više vole usporediti gameplay svoje igre sa Mario + Rabbids Kingdom Battle. Najveća razlika u odnosu na ostale okretne taktičke naslove jeste redoslijed sukcesije, jer je protivnik odmah nakon preokreta u karakteru petočlanog tima.

To znači da ako “završite,” npr. DEA-ovog agenta Murphyja, na red sa svojim “potezima” stiže lik druge strane, Narcosov lik. Kroz ovu interakciju igra dobija na brzini, jer uvijek možete razmotriti treba li vam svih pet ljudi sprijeda ili ne. U video prilogu ispod možete pogledat detaljno kako to izgleda u praksi.

DIPF pa3oT

DIPF pa3oT

Casual streamer koji je ljubitelj Blizzarda, Riota i svih Call of Duty serijala.