Nakon dvanaest godina imamo novu Half-Life igru, Half-Life: Alyx

Nakon dvanaest godina imamo novu Half-Life igru, Half-Life: Alyx

Valve prvi put u dvanaest godina objavljuje novu Half-Life igru. Neke špekulacije da bi Valve mogao izbaciti novu igru dovele su do toga da je Valve potvrdio novu Half-Life igru nešto malo ranije nego što je to bilo prvobitno planirano ali uprkos tome dobili smo prvi trailer te prvi pogled za nadolazeću Half-Life igru zvanu Half-Life: Alyx. Nažalost, na razočarenje mnogih, ne radi se o direktnom nastavku priče koja je prije dvanaest godina završila sa Half-Life 2.

Valve je mnogo eksperimentisao sa virtuelnom realnošću u zadnjih deset godina. Od lansiranja HTC Vive-a te Valve index-a mogli smo osjetili neke od eksperimentalnih čari koje sa sobom nosi VR tehnologija. Sada, Valve izdaje svoju prvu Half-Life namjenjenu isključivo za VR. Ovo je prva od tri nadolazeće Valve VR igre ako je suditi po komentarima Gabea Newell-a.

U ovoj Half-Life igri, igrate kao Alyx, pokušavajući ukrasti tajno oružje ali u toku toga vaš otac je priveden. To je sve što trenutno znamo što se tiče priče nove Half-Life igre. Kupci Valve index VR headset-a ovu igru će dobiti kao poklon a očekuje se da će igra svjetlo dana ugledati u martu 2020. godine.

Trailer za ovu igru možete pogledati OVDJE.

 

DIPF GOLDZEN

DIPF GOLDZEN

Content kreator za DIPF Balkan Gaming Community i veliki PCMR geek.