Wasteland 3 će biti lansiran u proljeće 2020. godine

Wasteland 3 će biti lansiran u proljeće 2020. godine

Dobri, stari Wasteland se vraća. Kralj post-apokaliptičnog RPG žanra vraća se na tron sa nastavkom imena Wasteland 3. Razvojni studio inXile Entertainment je sad u vlasništvu Microsofta, a kreatori originalne Fallout i Fallout 2 igre tvrde da su naučili na starim greškama i da za igrače spremaju nešto specijalno sa novom igrom.

Iz ovog razvojnog studija kažu da je Microsoft uložio ogromne resurse u ovaj projekat, te da se u zadnje vrijeme radi isključivo na poboljšanju vizuelne strane same igre. Dakle, razvoj same igre je kompletiran, a inXile Entertainment tvrdi da igra posjeduje pola miliona rečenica dijaloga.

Kao dokaz da nas očekuje kvalitetan nastavak Wasteland franšize, dobili smo i trailer koji nam prikazuje da je sve potpuno novo u vezi sa trećim nastavkom. Trailer koji je prikazan tokom Microsoftove X019 konferencije prikazuje dio post-apokalitičnog Colorada, gdje će igra i biti smještena.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.