Halo: Reach Remaster je prvi dio Halo PC kolekcije i stiže nam 3. decembra po cijeni od 10 dolara

Halo: Reach Remaster je prvi dio Halo PC kolekcije i stiže nam 3. decembra po cijeni od 10 dolara

Microsoft je potvrdio da Halo: Reach, kao prvi dio Halo: The Master Chief Collection paketa na PC platformu stiže već 3. decembra ove godine.

Halo: Reach nije zapravo igra sa kojom je započeo Halo serijal, nego je prequel za Halo: Combat Evolved koji igrača stavlja u čizme supervojnika imena Noble Six sa zadatkom odbrane područja Reach od Covenant napadača. Ovo je samo mala slika onog što nas očekuje u ovom remasterovanom izdanju. Halo: Reach će također imati multiplayer segment igre koji uključuje PvE Firefight i neke od najvećih PvP mapa u historiji ove franšize. Kompletan paket za Halo: The Master Chief Collection će na PC platformi brojati paket od 6 Halo igara, a Halo: Reach je prva u nizu.

Pored Halo: Reach, The Master Chief Collection paket će sadržati:

• Halo: Combat Evolved
• Halo 2: Anniversary
• Halo: ODST
• Halo 3
• Halo 4

Na Halo 5: Guardians ćemo izgleda morati pričekati malo duže, jer iz nekog razloga Microsoft odbija izbaciti igru na PC platformu.

Dakle, Halo: Reach nam stiže 3. decembra ove godine po cijeni od £6.99/$9.99, što je itekako odlična i niska cijena za jednu ovakvu igru. Microsoft se vraća u gaming industriju jači nego ikad.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.