Grounded je nova survival igra koju nam donosi Obsidian Entertainment

Grounded je nova survival igra koju nam donosi Obsidian Entertainment

Obsidian je na Microsftovoj X019 konferenciji najavio novu survival igru pod imenom Grounded. Ovo je ujedno i prvi naslov koji će Obsidian izdati pod okriljem novog vlasnika, s obzirom da je studio otkupljen ranije ove godine od strane Microsofta.

Da stvar bude još čudnija, Grounded je bio u izradi prije nego što se Microsoft odlučio da otkupi ovaj studio, a iz Obsidiana kažu da im je upravo Microsoft pružio nevjerovatnu podršku da završe ovaj projekat.

Grounded se razlikuje po mnogo čemu od ostalih survival video igara današnjice. Igra nam donosi dječije likove koji su dosta manji u odnosu na prave ljude. Glavni junaci igre su toliko mali da je čak i obični maslačak veći od njih, a koji za glavne neprijatelje (s obzirom na veličinu) imaju gigatnske insekte.

Glavni zadatak ekipe je da napravi sklonište od ogromnih mrava, buba, paukova i svega ostalog što se može pronaći u prirodi, a za razliku od drugih survival igara, Grounded će po tradicionalnom Obsidian načinu dobiti i pravu priču.

Da, ovo je jedna od onih igara koja ima sve što i ostali slični survival naslovi, a po vrh svega dobija i dodatne stvari koje se zapravo ne nalaze u tim, istim, sličnim, pa slobodno rečeno većinom dosadnim survival igrama. Grounded je jedan od onih naslova koje ću ja, a tako i većina drugih probati isključivo zbog njegove priče.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.