Call of Duty: Modern Warfare je postalo najprodavanija igra godine za samo 6 dana

Call of Duty: Modern Warfare je postalo najprodavanija igra godine za samo 6 dana
Objavljeni rezultati NPD-a za mjesec oktobar nam daju uvid u to kako se industrija igara ponašala prošli mjesec. Ne iznenađujuće, Call of Duty: Modern Warfare zauzeo je prvo mjesto kao najprodavanija igra mjeseca. Možda je još iznenađujuća činjenica da je najnovija igra u ovom serijalu već najprodavanija igra čitave 2019. godine.
Ove brojke nam dolaze od strane američkog analitičara pod imenom ‘Mat Piscatell’, koji nam otkriva da je ovogodišnji Call of Duty najprodavanija igra i na PC-u kao i na konzolama što je jako iznenađujuća činjenica imajući na umu da je Call of Duty u zadnjoj deceniji bio većinski fokusiran na konzole kao tržište za svoje naslove. ‘The Outer Worlds’ od strane ‘Obsidian Entertainment-a’ zauzeo je drugo mjesto a na trećem mjestu se pronašla Nintendo ekskluziva pod imenom ‘Luigi’s mansion 3’.

Call of Duty je ponovo najprodavanija igra godine, a serijal ima tu čast skoro svake godine isključujući 2013. i 2018. godinu kada su najprodavanije igre bile GTA V i Red Dead Redemption 2. Iako ovaj uspjeh nije iznenađujući, ono što jest je činjenica da je to Call of Duty postigao za samo 6 dana. Nakon Call of Duty-a najprodavanije igre 2019. godine su: NBA 2K20, Madden NFL 20, Borderlands 3, Mortal Kombat 11, Kingdom Hearts III, Tom Clancy’s The Division 2, Anthem, Super Smash Bros. Ultimate i Grand Theft Auto V.

DIPF GOLDZEN

DIPF GOLDZEN

Content kreator za DIPF Balkan Gaming Community i veliki PCMR geek.