Rockstar Games raspisao konkurs za zapošljavanje povodom nove next-gen open-world igre

Rockstar Games raspisao konkurs za zapošljavanje povodom nove next-gen open-world igre

Sad kada je Red Dead Redemption 2 napokon došao na PC platformu, Rockstar Games se može fokusirati na nove next-gen naslove. Jasno je da smo u vremenu kad se očekuje da je svaki novi naslov baziran na hardveru za next-gen konzolama, jer nam nove Xbox i PlayStation konzole stižu već krajem iduće godine.

“Tražimo iskusne i talentovane inženjere koji će nam pomoći u razvoju naprednog animacionog sistema za velike video igre otvorenog svijeta. Mi smo svjetski tim programera i istraživača koji zajedničkim snagama pomičemo granice mogućnosti animacija za hardver nove generacije.” -Rocksar Games

Grand Theft Auto V je do sad prodao preko 100 miliona primjeraka, a i dalje donosi godišnju zaradu od nekoliko stotina miliona dolara. Sa ovim brojkama, nema sumnje da se Rockstar Games bazira na kreiranje nove Grand Theft Auto igre za next-gen konzole.

Sve što do sad znamo o novoj Rockstarovoj igri jeste da će biti igra otvorenog svijeta, te da stiže na PlayStation 5 i Xbox Scarlett konzole. PC verziju ćemo također vidjeti, ali vjerovatno tek godinu dana kasnije, s obzirom na tehničke probleme sa svakim portom do sad.

I dalje mi nije jasno kako jedna kompanija kao što je Rockstar Games, nije u stanju da razvije PC port koji nema tehničkih problema. Postalo je pomalo dosadno gledati isti scenario za svaku PC igru iz Rockstara, s obzirom da se ovi tehnički problemi vuku još iz doba GTA III.

Pored GTA VI, postoje špekulacije da Rockstar Games ovdje govori i o Bully 2, Red Dead Redemption 3 ili čak nečemu potpuno novom. Kakogod, vrlo teško je za povjerovati da bi Rockstar Games preskočio jednu od igara u već poznatim serijalima kako bi izdao nešto potpuno novo. Nema smisla da se smanjuje zarada na već vrlo populrnim imenima, kad šansa za proširnje iste itekako postoji na novim konzolama.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.