Rockstar Games se izjasnio povodom modova za Red Dead Redemption 2

Rockstar Games se izjasnio povodom modova za Red Dead Redemption 2

Službeni stav Rockstar-a o modovima jasno je vidljiv svima koji su ih već isprobali, jer će rezultirati prilično zloslutnim upozorenjem u Rockstar Launcher-u koje glasi: “Upotreba neslužbenih izmjena u igri nije podržana i može rezultirati zabranom pristupa online sadržaju“.

Korištenje modova u online modu izgleda kao dobar način da dobijete trajnu zabranu samom online sadržaju, međutim, njihovo korištenje u singleplayer-u ne bi trebalo uzrokovati nikakve probleme, jer je Take-Two na Rockstar-ovoj web stranici za podršku izjavio sljedeće:

“Rockstar Games vjeruje u razumnu kreativnost obožavatelja, a posebno želi da kreativci pokažu svoju strast prema našim igrama. Nakon razgovora s Take-Two, Take-Two se složio da uglavnom neće poduzimati pravne postupke protiv projekata trećih strana koji uključuju Rockstar PC igre koje su singleplayer, nekomercijalne i poštuju prava intelektualnog vlasništva (IP) trećih stranaka. To se ne odnosi na (I) multiplayer ili online servise; (II) alate, datoteke, biblioteke ili funkcije koje bi se mogle koristiti za utjecaj na multiplayer ili online servise, ili (III) korištenje ili uvoz drugih IP-ova (uključujući i drugi Rockstar IP) u projektu; ili (IV) izradu novih igara, priča, misija ili mapa. ”

Modovi koji ne dodiruju online funkcionalnost u igri ne bi trebali uzrokovati nikakve probleme, pa ako želite pokrenuti sepia reshade za onaj stari izgled zapadnog filma ili upotrijebiti Marty McFlys raytracing shader da naudi vašoj grafičkoj kartici (barem za sada) ne bi trebalo biti problema. Ovo je svakako korak naprijed za Rockstar i Take-Two, s obzirom da kontroverzije koje su okruživale Grand Theft Auto V kada je bio lansiran na PC platformu.

DIPF GHOST

DIPF GHOST

Content Creator DIPF Balkan Gaming Communityja, veliki fan Middle-Earth video igara i Lord of The Rings filmova.