Twitch izgubio još jednu zvijezdu, CouRage prelazi na YouTube platformu

Twitch izgubio još jednu zvijezdu, CouRage prelazi na YouTube platformu

Nekoliko velikih streamera je napustilo Twitch streaming platformu u posljednjih nekoliko mjeseci. Jack “CouRage” Dunlop je još jedno ime koje napušta Twitch, ali ne zbog Microsoftove Mixer platforme, nego zbog ekskluzivnog ugovora kako bi streamovao isključivo na YouTube-u. Da, Google se također upleo u mrežu ekskluzivnih streamera.

CouRage je vrlo poznata faca u streaming i eSports svijetu, a u vrijeme odlaska sa platforme ga na Twitchu prati preko 2.1 miliona ljudi. Njegov YouTube kanal nije ništa manji, gdje ima oko 1.9 miliona pretplatnika u vrijeme pisanja ove vijesti. Pored streamovanja vlastitog igranja igara, CouRage je poznat i po kreiranju, te komentarisanju sopstvenih turnira vezanih za Call of Duty i Fortnite.

“Veoma sam uzbuđen za proširenje mog odnosa sa gledaocima na YouTube platformi kao i povećanim šansama za suradnju sa ostalim kreatorima na ovoj platformi. Ovaj dogovor sa YouTube-om će mi omogućiti stvaranje više sadržaja, kao i bolju komunikaciju sa fanovima.” -CouRage

Odlazak još jednog velikog streamera sa Amazonove streaming platforme je svakako znak da je streamerima više stalo do financija nego do platforme na kojoj se nalaze. Ninja-in menadžer je izjavio kako Twitch nije želio da čuje i sluša šta Ninja ima da kaže, te da bi ostanak na Twitch platfomi ugrozio sav potencijal za buduće projekte ovog popularnog streamera.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.