Sony PlayStation ponovo mijenja svoje vodstvo

Sony PlayStation ponovo mijenja svoje vodstvo

Sa planovima lansiranja PlayStation 5 konzole iduće godine, PlayStation sasvim sigurno ne želi dočekati novu konzolu praznih ruku. Kompanija je imala nekoliko velikih promjena što se menadžmenta i vodstva same kompanije tiče, a ovaj put su krenuli korak dalje u osnivanju stabilnog i kompletnog tima za narednu generaciju.

Sony je potvrdio dvije nove velike promjene u svom vodstvu. Naime, kompanija je potvrdila da Hermen Hulst (prijašnji izvršni direktor Guerilla Gamesa iz Amsterdama) prelazi na poziciju glavnog direktora Sony worldwide studiosa gdje će obavljati posao glavnog koordinatora Sonyjevih razvojnih studija. Hermen Hulst je su-osnivač Guerilla Games studija koji je baziran u Amsterdamu, a poznat je po franšizama kao što su Killzone i Horizon Zero Dawn. Sony je kupio Guerilla studio 2005. godine, a Hulst je još tad bio zadužen za najnovije inovacije ovog studija.

Sa druge strane, PlayStationov veteran, Shuhei Yoshida ide u tzv. inicijativni tim kako bi privukao što više nezavisnih razvojnih studija na samu platformu. Međutim, nova uloga za Yoshidu još uvijek nije precizno potvrđena niti navedena, ali će sasvim sigurno obavljati više funkcija istovremeno, s obzirom na iskustvo koje posjeduje kad je u pitanu svijet video igara.

Nema sumnje da Sony pruža veliko povjerenje i očekivanja u novu ekipu, a šta će od svega toga biti ostaje da vrijeme pokaže.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.