‘Blizzard’ potvrdio da će se obje Overwatch igre s vremenom spojiti u jedno

‘Blizzard’ potvrdio da će se obje Overwatch igre s vremenom spojiti u jedno

‘Overwatch 2’ je službeno najavljen prošle sedmice na ‘Blizzcon-u’, međutim sa najavom nismo dobili više informacija o tome da li se radi o nadogradnji originalnog ‘Overwatch-a’ ili je u pitanju nova igra. Kako stvari trenutno stoje ‘Overwatch 2’ izgleda više kao nadogradnja već postojeće igre nego kao nova igra. CEO Blizzard-a Jeffrey Kaplan nedavno je rekao kako je cilj spojiti ‘Overwatch’ i ‘Overwatch 2’ u jednu igru sa zajedničkim klijentom. Novu igru iz ‘Overwatch’ svijeta možemo očekivati u narednih nekoliko godina.

U nastavku ćemo dobiti PvE mod fokusiran na priču sa co-op misijama i sposobnostima heroja koje će igrač moći prilagođavati prema svojoj želji. Nova igra će uključivati najmanje jedan competitive mod koji je već planiran da se pojavi u turnirima ‘Overwatch League’.

Svi novi heroji i mape koje će doći u ‘Overwatch 2’ biće dostupne i u originalnoj igri sa cross-play matchmaking-om tako da će te moći igrati sa onima koji kupe novu igru, sve dok igrate jedan od dostupnih modova. Imajući ove informacije na umu, dovodi se u pitanje potreba za novim nastavkom kada bi jedan veći update već postojeće igre dao isti efekat.

U razgovoru sa Kotaku-om direktor Blizzard-a Jeffrey Kaplan je pričao o planovima za ovu igru rekavši da će se ove dvije igre s vremenom spojiti u jedan klijent. Spajanjem ove dvije igre u jedan jedinstveni klijent bi trebalo pomoći programerima da izbjegnu podjelu među ljubiteljima dviju igara te da nekome daju konkurentsku prednost igrajući na novijoj verziji ‘engine-a’ sa većim performansama.

Kada se to dogodi ‘Overwatch 2’ će preći iz zasebnog nastavka u ekspanziju. Trenutno se ‘Overwatch 2’ razvija na istom ‘engine-u’ kao i njegov prethodnik iako će nastavak vjerovatno sadržavati neke promjene u ‘engine-u’ kako bi podržao nove nadogradnje koje dolaze u ‘Overwatch 2’.


	    
DIPF GOLDZEN

DIPF GOLDZEN

Content kreator za DIPF Balkan Gaming Community i veliki PCMR geek.