Microsoft uskoro lansira novu Q&A platformu koja će zamijeniti MSDN i TechNet

Microsoft uskoro lansira novu Q&A platformu koja će zamijeniti MSDN i TechNet

Microsoft je ranije ove godine potvrdio da prekida izdavanje MSDN magazina, a u isto vrijeme su se pojavile i špekulacije o tome šta će Microsoft da uradi povodom MSDN i TechNet foruma. Obje platforme posjeduju hrpu korisnih informacija za enterprise segment Microsoftovih aplikacija.

Kako se čini, odgovor na ove špekulacije je nova Microsoft Q&A platforma koja će ukombinovati gore dvije spomenute platforme u jednu. Microsoft je novu platformu opisao kao relevantnu, modernu i mjesto gdje će korisnici Microsoft softvera moći dobiti pomoć od stručnjaka i Microsoft inženjera.

Microsoftova nova Q&A platforma nije sasvim sigurno ništa novo u odnosu i poređenju sa trenutnim sličnim platformama i forumima gdje možete dobiti pomoć za bilo koju vrstu tehnike. Dodatno, nova platforma će imati mogućnost praćenja postova, dodavanja tagova, te praćenje profila korisnika same platforme.

Trenutno na novoj Q&A platformi je većina sadržaja vezana za Azure Cloud, ali migracija trenutna dva servisa u novi znači da ćemo dobiti sve vrste odgovora za sve što ima veze sa Microsoftom. Ovo je još jedan korak dalje a Microsoft u nadi da se Microsoftovi servisi pojednostave.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.