Intelova 10. generacija Core-X procesora nam dolazi 25. Novembra

Intelova 10. generacija Core-X procesora nam dolazi 25. Novembra

Kako to navodi Videocardz.com, Intel je u početku planirao da svoje ‘Cascade Lake X’ procesore objavi ove sedmice. Međutim, ti su se planovi promijenili iz za sada nepoznatih razloga.

2. oktobra, nedugo nakon što je Videocardz.com detaljisao čitavu novu Intelovu arhitekturu, Intel je potvrdio da je riječ o novoj Core-X seriji procesora. Glavna osobina ove nove serije je velika redukcija cijena u odnosu na prethodnu Core-X seriju. Cijena po jezgri se znatno smanjila i sada se direktno takmiči sa 2. generacijom AMD Threadripper procesora.

Nova slika koju je objavio PCDIY nam indicira da će nova generacija Intel Core-X procesora svjetlo dana vidjeti najvjerovatnije 25. novembra.

Intel zasigurno čeka da AMD objavi prve informacije o 3. generaciji Threadripper procesora, kako bi se neke korekcije mogle obaviti dodatno prije lansiranja nove generacije. Očekuje se da ćemo više informacija o 3. generaciji AMD Threadripper procesora dobiti već 5. novembra, a AMD je već najavio razne konferencije i događaje koji se vežu za nove procesore visokih performansi.

10. generacija Intelovih Core-X procesora će biti sačinjena od 4 procesora, sa brojem jezgara koji će se kretati od 10 do 18 i sa cijenom od 590$ do 980$. Više o samim specifikacijama novih Core-X procesora možete vidjeti na slici ispod. Čisto da se napomene, Core-X procesori nsiu namijenjeni za gaming, te se koriste u svrhe koje zahtijevaju više od standardnih resursa.

DIPF GOLDZEN

DIPF GOLDZEN

Content kreator za DIPF Balkan Gaming Community i veliki PCMR geek.