‘Codemasters’ će razvijati F1 video igre i za next-gen konzole

‘Codemasters’ će razvijati F1 video igre i za next-gen konzole

Codemasters je potvrdio novo Formula 1 partnerstvo sa FIA Formula One World Championship franšizom. Obje strane su postigle dogovor za razvoj F1 igara do 2025. godine, sa mogućnosti produženja ugovora do 2027. godine. Ovo je ugovor koji će trajati do kraja generacije next-gen konzola. Već sad možemo da zaključimo da nam nove konzole nakon next-gen konzola stižu vjerovatno 2028. godine.

„Oduševljeni smo što produžujemo dugogodišnje partnerstvo sa vrhuncem moto sporta. I sportska i igračka franšiza idu ka većem nivou i dolazak novih platformi, poslovnih modela i teritorija u kombinaciji sa brzim rastom F1 serije Esports, daju nam odskočnu dasku za još veći uspjeh. Želio bih se zahvaliti timu na nevjerovatnom napornom radu koji su uložili u ovu franšizu u posljednjih deset godina, a radujem se što ću vidjeti kako nastavljaju sa inovacijama kako bi iznenadili i oduševili naše trenutne igrače i doveli nove obožavatelje u uzbudljivi svijet formule 1.“ -Frank Sagnier, generalni direktor kompanije Codemasters

Iako Codemasters tvrdi da je F1 2019 ocijenjen sa 87% i 95% na Metacritic i OpenCritic platformama, um, ovo i nije tačno. Igra je definitivno dobila razumnih 86%, što F1 2019 gura u sami vrh sportskih igara.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.