Blizzard najavio i predstavio ‘Overwatch 2’ na BlizzCon konferenciji

Blizzard najavio i predstavio ‘Overwatch 2’ na BlizzCon konferenciji

Napokon je i službeno potvrđeno da nam Overwatch 2 uveliko stiže. Uz samu najavu iz Blizzarda dobili smo i službeni trailer, kao i prvi pogled na gameplay same igre. Ono o čemu smo govorili i prije par dana je tu. Overwatch 2 će dobiti story misije za do četiri igrača.

Overwatch 2 donosi i sistem napretka u samu igru. Ovog puta će igrači imati priliku da okuse tzv. sistem talenata koji će biti dostupan samo za story mod, a ne i mod gdje se igrači bore jedni protiv drugih. Svi trenutni heroji će biti dostupni i u novoj Overwatch igri, a Blizzard će se potruditi da svim herojima doradi modele kako bi oni izgledali što bolje. Da, igra će dobiti i novi korisnički interfejs.

Kao što je i ESPN prošle sedmice potvrdio, Overwatch 2 donosi tzv. Push mod koji će biti za početak dostupan na mapi Toronto. Ovaj mod se čini kao kontrolirana timska borba gdje robot mora da odgura određeni teret u protivnički dio mape.

Overwatch sad ima više od 50 miliona igrača, a Blizzard nema planove da napušta igrače originalne Overwatch igre. Kompletan napredak iz prve igre će biti prebačen u novu Overwatch igru. Da, čak postignuća, kozmetika i sve ostalo prelazi na nastavak franšize. Ono što je još više fascinantno jeste mogućnost da se igrači obje igre bore jedni protiv drugih u 6 vs. 6 kompetitivnom modu.

Overwatch 2 još uvijek nema datum izlaska, a Blizzard je potvrdio da igra stiže na PC, PS4 i Xbox One, te Nintendo Switch.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.