‘Ubisoft’ se okreće ka ‘super unikatnim’ igrama nakon lošeg prijema za Ghost Recon Breakpoint

‘Ubisoft’ se okreće ka ‘super unikatnim’ igrama nakon lošeg prijema za Ghost Recon Breakpoint

Čini se da samo lansiranje za Ghost Recon Breakpoint nije bilo samo loše, nego katastrofalno za Ubisoft. Ovaj francuski izdavač okreće kompletnu putanju i razvoj igara na super unikatne video igre, pa šta god to značilo.

“Razgovor koji sam ja imao sa Ubisoftom potvrđuju da mijenjaju svoj mentalitet u kompletu. Sad je sve na tome da se igra napravi da bude super unikatna, da ima unikatan pristup. Sve ovo zvuči divlje, ali ima neku ludu atmosferu.” -Jason Schreier, Kotaku

Više nego evidentno je da kreiranje novih i unikatnih igara zahtijeva velike pripreme. Plan gotovo svih razvojnih studija u svijetu video igara je da donesu i kreiraju igru koja će igračima omogućiti unikatno iskustvo igranja, no, rijetki u tome i uspiju.

Ghost Recon Breakpoint je vjerovatno i stvarno veliki promašaj, čim Ubisoft razmatra opcije kako bi se Ubisoft okrenuo na bolje. Dobra stvar je da Ubisoft mijenja svoju putanju, a da li ta putanja nosi dobre ili loše stvari ostaje da vidimo. Ono što sasvim sigurno znamo jeste da je ovo već kraj PS4 i Xbox One generacije, te da nam nove konzole dolaze već iduće godine. Ubisoft ima gotovo dvije godine vremena da se pripremi za pripremanje kvalitetnijih igara, u suprotnom čeka ih isto što su dobili i ove generacije.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.