‘Ubisoft’ je spreman omogućiti cross-play za sve svoje PvP igre

‘Ubisoft’ je spreman omogućiti cross-play za sve svoje PvP igre

Prva Ubisoft igra koja je dobila ‘cross-play’ mogućnost bila je Just Dance, i to kroz njen ‘World Dance Floor’ mod. Sada, Ubisoft planira da doda cross-play i za preostale PvP igre.

Iako je Just Dance bila prva Ubisoft igra koja je dobila podršku za cross-play, kompanija je na putu da ovu opciju doda i za svoje preostale PvP igre. Prva Ubisoft igra koja je dobila cross-play tretman ove godine bila je Brawlhalla, a prema riječima direktora Ubisoft-a, Yves Guillemota, ona neće biti posljednja.

“Naš cilj je s vremenom omogućiti ‘Cross Play’ na svim PvP igrama koje imamo.” -Yves Guillemot, Ubisoft direktor

To znači da bi igre kao For Honor, Rainbow Six Siege, Watch Dogs 2 i The Division 2 u bližoj budućnosti mogle dobiti cross-play tretman. Ubisoft-ove PvP igre obično traju godinama, kao što je to slučaj sa igrama kao što su For Honor i Rainbow Six Siege. Uz ovaj dodatak, neizbježni pad broja igrača neće biti toliko osjetljiv za igrače ovih igara, a pruža nam mogućnost da igramo sa prijateljima koji možda igraju na drugoj platformi.

Ovaj dodatak dolazi tačno na vrijeme za nadolazeće konzole kao što su PS5 i Xbox Project Scarlett. Ovo je definitivno jedan od pozitivnijih trendova koji se pojavljuju u gaming industriji i nadamo se da će se sve više izdavača odlučiti da uključuju cross-play u svojim igrama.


DIPF GOLDZEN

DIPF GOLDZEN

Content kreator za DIPF Balkan Gaming Community i veliki PCMR geek.