Nova ‘Battlefield’ igra nam stiže najranije 2021. godine

Nova ‘Battlefield’ igra nam stiže najranije 2021. godine

Electronic Arts je kompletirao svoju fiskalnu godinu sa objavljenim informacijama o zaradi i novim planovima. Ova kompanija je potvrdila da DICE nema planova raditi na novoj Battlefield igri još neko vrijeme.

Čini se da je Electronic Arts naučio par lekcija nakon vrlo lošeg lansiranja za Battlefield 5, a koji još uvijek popravljaju. Trenutni direktor Electronic Artsa kaže da će nova Battlefield igra biti spremna za lansiranje 2022. fiskalne godine. Ovo znači da novi Battlefield možemo očekivati u vremenskom periodu između aprila 2021. i marta 2022. godine.

“Rad na inovacijama koje će omogućiti next-gen konzole i porastom samih korisnika istih ćemo i izdati novu Battlefield igru. Dakle, nova Battlefield igra stiže 2022. fiskalne godine.” -Andrew Wilson, direktor kompanije Electronic Arts

Ako malo bolje pročitamo njegovu izjavu, čini se da Electronic Arts ne želi izdati novu Battlefield igru na samom početku nove generacije. Izgleda da im je veličina publike i korisnika samih next-gen konzola na samom početku previše mala kako bi izdali jednu tako veliku igru za malen broj igrača. Ako ništa drugo, naučili su nešto sa lansiranjem Battlefielda 4 na trenutne konzole.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.