‘HBO Max’ za $500 miliona otkupio ekskluzivna prava streamovanja za ‘South Park’

‘HBO Max’ za $500 miliona otkupio ekskluzivna prava streamovanja za ‘South Park’

South Park je pronašao novi dom na HBO Max streaming servisu. Ovaj Comedy Central serijal napušta Hulu (koji je u vlasništvu Disneyja) kako bi se prebacio na HBO Max streaming platformu i to za nevjerovatnih $500m.

Konkurencija za otkup prava je bila žestoka. Netflix je otkazao svoje takmičenje za kupovinu prava jer su tražili prava prikazivanja samog serijala na globalnoj sceni. Važno je napomenuti da je South Park putem Netflix streaming platforme dostupan u Ujedinjenom Kraljevstvu.

HBO Maxov dogovor pokriva sve 23 sezone serije, kao i tri nove sezone – koje će se na HBO Maxu emitovati 24 sata nakon službenog emitovanja na Comedy Central kanalu.

Zapravo, planira se ogromna količina sadržaja za ovaj novi streaming servis. Za HBO Max najavljeni su i serijali poput Friends, The Big Bang Theory, The West Wing, The Fresh Prince of Bel Air, Rick and Morty, kao i brdo BBC serijala, te velika kolekcija DC filmova.

Isto tako je važno spomenuti da je HBO Max “naručio” hrpetinu novih originalnih serijala, uključujući i nove Game of Thrones spin-off serijale, kao i Sopranos and Sex and the City.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.