Ubisoft pojasnio na koji način će popraviti Ghost Recon Breakpoint

Ubisoft pojasnio na koji način će popraviti Ghost Recon Breakpoint

Ghost Recon Breakpoint je priredio totalno razočarenje i samim tim ostavio negativan utjecaj na Ubisoft-ove dionice. Međutim, Ubisoft-ov izvršni direktor Yves Guillemotiz je izjavio da je igra imala težak početak, ali da je njihov plan nastaviti podržavati igru i slušati zajednicu kako bi se ostvarila potrebna poboljšanja, jer ipak ne mogu tek tako odbaciti ovaj projekat. Danas je Ubisoft ponudio neki uvid u to kako će to i učiniti.

“Ne možemo vam se zahvaliti dovoljno što ste odvojili vrijeme da podijelite svoja iskustva o igri. I dok su prve sedmice bile teže nego što se očekivalo, vaše povratne informacije uzimamo u obzir. Jako nam je stalo do ove igre, Ghost Recon franšize i vas kao naše zajednice igrača, tako da smo potpuno posvećeni njenom poboljšanju.”- Razvojni tim Breakpoint-a

Prvi korak je ispravljanje grešaka i poboljšanje stabilnosti. Ubisoft je rekao kako će sljedeće veliko ažuriranje stići već sredinom novembra, nakon čega će uslijediti još jedno krajem mjeseca. Nakon toga, u dvanaestom će se mjesecu posvetiti lansiranju dodatnog sadržaja. Igra će tako dobiti Terminator Live event, a nakon njega i Project Titan.

Ekonomija u igri također će se prilagoditi u narednom periodu, što će iskustvo za igrače učiniti ugodnijim, a AI suborci se vraćaju natrag, nešto što je imao Ghost Recon Wildlands, a izostavljeno je u Breakpoint-u.

“Znamo da je pred nama puno posla kako bismo igru ​​doveli u stanje kako vi želite i da se neće sve riješiti u kratkom periodu. Velike promjene zahtjevaju više vremena da bi bili sigurni da su napravljene kako treba, ali mi i dalje želimo biti što transparentniji u pogledu trenutnog razvoja situacije “. – Ubisoft

Ubisoft priznaje kako su neke odluke u dizajnu Breakpointa izazvale polarizirane reakcije igrača pa će na temelju povratnih informacija ponuditi igračima slobodu da sami odrede kakvu igru žele igrati.

Ubisoft-ov plan će itekako pomoći u nekim aspektima same igre, ali ipak ostaje ta otrcana priča, loša implementacija umjetne inteligencije protivnika i poprilično dosadan otvoreni svijet, no ostaje nam za vidjeti kako će se stvari razvijati u narednom periodu, ali ipak jezgro same igre, teško da se može promijeniti.

 

DIPF Arrow

DIPF Arrow

Strastveni igrač FPS igara. Uživam u prirodnim ljepotama, akcijskim pustolovinama i tiče me se sve što ima veze sa svijetom video igara i tehnologije.