Q.U.B.E. 2 i Layers of Fear potpuno besplatni na Epic Games Store

Q.U.B.E. 2 i Layers of Fear potpuno besplatni na Epic Games Store

Za vrijeme “Noći vještica” Epic Games Store nudi još dvije igre koje možete dodati u svoju kolekciju i to besplatno. U ovosedmičnoj ponudi se nalaze Q.U.B.E. 2 – atmosferska naučno-fantastična zagonetka i psihodelični horor – Layers of Fear.

Q.U.B.E. 2 je nastavak koji prati vrlo sličan koncept svog prethodnika – Q.U.B.E., koji vas smješta u svemirsku stanicu, s tim da se ne sjećate onoga što se dogodilo, a nemate ništa osim glasa stranca koji vam pomaže pronaći put do slobode.

Vi igrate kao Amelia Cross, arheolog koji se misteriozno probudio u ruševinama drevnog vanzemaljskog krajolika. Međutim, imate pomoć još jednog preživjelog i morate riješiti zagonetke ovog zaboravljenog svijeta kako biste pronašli put kući. Igra je objavljena u martu prošle godine i dobila je pozitivne kritike.

Layers of Fear je prva u nizu psiholoških horor igara razvijena od strane Bloober Team-a. Glavni fokus je sama priča i istraživanje kroz igru. U suštini vaš zadatak je zaroniti duboko u um ludog slikara, kako bi otkrili tajnu njegove ludosti.

U ponudi je ‘Masterpiece Edition’ koja nudi dodatni sadržaj. Layers of Fear je dobio prosječne kritike, ali je bio dovoljan da bi bio smatran kao uspjeh, što je omogućilo kreiranje novog nastavka ove igre.

Q.U.B.E. 2 i Layers of Fear dostupni su besplatno na Epic Games Store do 31. oktobra, pa preporučujemo vam da ih pokupite dok još možete.

DIPF Arrow

DIPF Arrow

Strastveni igrač FPS igara. Uživam u prirodnim ljepotama, akcijskim pustolovinama i tiče me se sve što ima veze sa svijetom video igara i tehnologije.