‘Overwatch 2’ bi mogao biti najavljen na BlizzCon-u već ove sedmice

‘Overwatch 2’ bi mogao biti najavljen na BlizzCon-u već ove sedmice

Diablo IV nije jedini veliki naslov koji se očekuje da bude najavljen na BlizzCon konferenciji ove sedmice. ESPN kaže da imaju dokument koji pokazuje da će Overwatch 2 ipak biti najavljen ove sedmice.

No, kako izgleda, Overwatch 2 neće biti potpuni nasljednik prve igre, nego više kao Overwatch 1.5 sa dodatnim stvarima. Overwatch 2 bi trebao biti najavljen 1. novembra ove godine, a moguće su dosta velike promjene što se samih mehanika igre tiče. Kako navodi ESPN, Overwatch 2 bi trebao imati story mod koji će moći igrati čak četiri igrača.

Nije da će Blizzard svoj takmičarski gameplay netaknuti, Overwatch 2 će navodno uključivati glavni novi mod imena push, koji će biti tu pored trenutnih modova kao što su assault, control, escort i hybrid.

Još uvijek nema apsolutno nikakvih potvrda, pa ni onih koje nisu službene kada će Overwatch 2 biti lansiran. Jedno je sigurno, Blizzard će ove godine imati pune ruke posla da opravda očekivanja za BlizzCon konferenciju koja počinje 1. novembra.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.