‘Electronic Arts’ na Twitter profilu bacio najveći dokaz da njihove igre stižu na Steam platformu

‘Electronic Arts’ na Twitter profilu bacio najveći dokaz da njihove igre stižu na Steam platformu

Electronic Arts još samo treba službeno da potvrdi dolazak svojih igara na Steam platformu. Ova kompanija je svoje igre prodavala i izdavala ekskluzivno na Origin platformi još od kako je ista lansirana 2011. godine. Osam godina kasnije, čini se da će Electronic Arts ipak “prelomiti koljeno” Gabenu i samoj Steam platformi.

Najveća potvrda za to do sad jeste sami tweet koji je objavljen prošlog vikenda, a koji ne sadžri ništa osim “…”, te šolju čaja iz koje izlazi para. Engleska riječ Steam znači “para”, što može aludirati na samo jedno, probajte sami pogoditi šta.

Pomalo je čundo gledati kako gaming zajednica zaboravlja sve te provokacije samo zato što se Electronic Arts planira vratiti na normalan način poslovanja. Da, ovo je veoma dobra stvar za gaming zajednicu, jer otprilike 75% PC igrača ne kupuje igre niti na jednoj drugoj platformi osim na Steamu. Ovo je veliki korak ka nečemu većem za Electronic Arts, a nadamo se samo da će sve igre biti dodane na Steam platformu.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.