‘Call of Duty: Modern Warfare’ se prodaje dosta bolje u odnosu na Black Ops 4

‘Call of Duty: Modern Warfare’ se prodaje dosta bolje u odnosu na Black Ops 4

Gamesindustry kaže da je Call of Duty: Modern Warfare prodao 39% više fizičkih primjeraka u prvoj sedmici prodaje u odnosu na prošlogodišnji Call of Duty: Black Ops 4. Modern Warfare nije uspio “pobijediti” Call of Duty: WWII iz 2017. godine. U posljednje 2 godine, omjer između digitalne i fizičke prodaje drastično se promijenio.

U prošlogodišnjem izvještaju, 80% svih prihoda od video igara u Velikoj Britaniji ostvareno je od Digitalne prodaje, s tim da se ta brojka od tada vjerovatno još povećala. Početkom ove godine, PlayStation je otkrio da je više od polovine prodaje svih igara bilo digitalno.

Ovaj podatak ukazuje na to da Infinity Ward-ov Call of Duty: Modern Warfare još veći hit nego što to tvrde službene brojke. Njegov komercijalni uspjeh, uz kritičke pohvale, mogao bi značiti da je Call of Duty uspio ispuzati iz pada koji je doživio u posljednjih nekoliko godina.

Vrijeme će pokazati da li će ova igra zadržati pozitivan momentum, ali za sad, izgleda da Call of Duty: Modern Warfare ima odličan početak.

DIPF GHOST

DIPF GHOST

Content Creator DIPF Balkan Gaming Communityja, veliki fan Middle-Earth video igara i Lord of The Rings filmova.