Mixer opasno napada Twitch, King Gothalion prelazi na Mixer

Mixer opasno napada Twitch, King Gothalion prelazi na Mixer

U posljednje vrijeme sve češće dobijamo vijesti od najpopularnijih svjetskih, kako generalno streamera tako i youtubera, kako prelaze na Mixer stream platformu. Nakon iznimno popularnih Ninje i Shrouda Twitch je izgubio još jednu “veliku ribu” od strane Microsoftove platforme Mixer, a to je Cory Michael poznatiji pod nadimkom King Gothalion. Cory Michael je danas prenio vijest svojim pratiocima da prelazi na Mixer platformu, unatoč tome da na Twitchu ima preko milion pratioca. Svega par sati nakon objave, na novom Mixer računu je skupio više od 11.000 pratioca.

U svojoj izjavi je kao razlog prelaska na Mixer naveo da bi mu bliža saradnja sa Microsoftom i Xbox platformom mogla pomoći da skupi više gledaoca, organizuje brojnije i veće igračke skupove i razne turnire, a dodao je kako bi uz više pratioca imao priliku skupiti mnogo više sredstava za humanitarne svrhe što je u današnjem vremenu jako česta pojava od strane “gejmera” i samih youtubera. Iako je rekao kako ne odustaje u potpunosti od drugih platformi i pojavom na istim, njegov glavni profil i baza od danas pa na dalje je Mixer.

Ako pogledamo brojke i statistiku, Twitch još uvijek ima ogromnu prednost i veću popularnost u odnosu na Mixer, ali ekipa iz Microsofta očito ima jasne ciljeve kada u samom startu Mixer platforme pucaju na visoko i kradu velika imena od Twitcha. Naravno da preko noći neće postati jači i popularniji, ali očekuje se zamnimljiv razvoj situacije između dva spomenuta imena.

DIPF Paradox

DIPF Paradox

You are reading the biography of Paradox the first of his name, breaker of rules and limits, the millennial-born, ultimate gamer, Counter-Strike hater, mother of posts and father of Rocket League.