Ubisoft odgodio Watch Dogs Legion, Gods and Monsters i Rainbow Six Quarantine

Ubisoft odgodio Watch Dogs Legion, Gods and Monsters i Rainbow Six Quarantine

Ubisoft nas je iznenadio sa vrlo rijetkom viješću, a ta vijest je da se njihove igre prodaju dosta lošije nego zadnjih godina. Ovaj francuski izdavač nije postigao zadovoljavajuće i predviđene prodaje za fiskalnu 2019-20 godinu. Predviđali su zaradu od €2.185 milijardi, što je za oko €700 miliona manje u odnosu na ostvarenih €1.45 milijardi.

Ovo sasvim sigurno nije dobra vijest za Ubisoft, kao ni za druge izdavače koji očekuju da istim i recikliranim igrama ostvaruju dobit. Postoje dva velika uzroka ovog odgađanja.

Prvo, očekuje se dosta manji financijski prihod od Ghost Recon Breakpointa a na koji su uložili sva sredstva, ali u manjem stepenu nego The Division 2, koji se i dalje prodaje solidno. No, obje igre nisu dostigle očekivanu zaradu, te iz Ubisofta kažu da su promjene prijeko potrebne.

Drugi razlog je vrlo vjerovatno taj što su sve tri igre bile spremne za lansiranje prije kraja marta 2020. godine. Ova tri velika naslova pomjerena su u fiskalnu 2020-21 godinu, koja traje od aprila 2020. do marta 2021. godine.

Od navedenih naslova iznad, jedino Watch Dogs Legion je prvenstveno imao određen dan izlaska, a to je bio 6, mart 2020. godine. Igra je sada odgođena na neodređeno vrijeme.

“Iako svaka od ovih igara već ima jak identitet i visok potencijal, želimo da naši timovi imaju više vremena za razvoj kako bi osigurali da njihove odgovarajuće inovacije budu savršeno implementirane, te kako bi pružili optimalno iskustvo za igrače po samom izlasku.” -Ubisoft

Ono što je važno napomenuti jeste činjenica da Ubisoft očekekuje da fiskalna godina 2020-21 bude dosta jaka. Za ovaj period imaju čak pet velikih AAA naslova, koji pored tri navedena sadrži Skull & Bones, te nenajavljeni Assassin’s Creed.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.