Katastrofalno lansiranje ‘WWE 2K20’ je dovelo do toga da Sony kupcima nudi povrat novca

Katastrofalno lansiranje ‘WWE 2K20’ je dovelo do toga da Sony kupcima nudi povrat novca

Najnovija 2K igra iz WWE serijala je bombardovana negativnim recenzijama jer je prema igračima igra izašla u nedovršenom stanju sa mnoštvom bagova. Usred ovih optužbi PlayStation vrši povrat novca onima koji to zatraže putem njihove digitalne trgovine što je jako neubičajen potez od strane Sony-a.

Iako je igra svjetlo dana vidjela 22. oktobra, na Redditu je napisan veliki spisak svih poznatih grešaka i bagova. Igrači pokušavaju pritisnuti studio kako bi počeli popravljati obilje poznatih problema.

Gamesindustry prenosi da Sony vrši povrat novca svim nezadovoljnim kupcima. Za razliku od Steam-a, jednom kada igrači kupe i skinu igru sa PlayStation trgovine, zahtjevi za povrat novca se ne prihvaćaju. Međutim postoje izuzeci i čini se da je ovo primjer jednog od njih.

Iako WWE igre nikada nisu bile poznate po dobrim recenzijama ovogodišnja igra izgleda posebno loše. Razlog tome je promjena developera. Naime ‘Yuke’, studio koji je skoro 20 godina bio uključen u razvoj ovakvog tipa igara, se u Augustu odvojio od ‘2K games-a’ ostavivši ‘Visual Concepts’ da preuzme razvoj.

Igleda da će serijal platiti cijenu ovog odlaska jer igra trenutno drži score od 1.5 na Metacritic-u.

DIPF GOLDZEN

DIPF GOLDZEN

Content kreator za DIPF Balkan Gaming Community i veliki PCMR geek.