Electronic Arts igre se izgleda ‘uskoro’ vraćaju na Steam platformu

Electronic Arts igre se izgleda ‘uskoro’ vraćaju na Steam platformu

Čini se da je Electronic Arts spreman ponovo izdavati svoje igre na Steam platformi. Broj starijih igara koje su se pojavile na Valveovoj platformi počeo je da se povećava, a nešto se definitivno dešava u samoj pozadini.

“Kopači” koda otkrili su da netko uređuje razne starije naslove Electronic Arts igara na Steam platformi, čak pokretajući igre koje nikad nisu bile dostupne na Valveovoj platformi. Nema službene potvrde ili bilo kakvih informacija o pojavi Electronic Arts igara na Steam platformi, ali se nemojte začuditi ako Electronic Arts igre počnu da niču na Steam platformi u narednih par mjeseci kao pečurke.

Postoji nekoliko dokaza za lansiranje Electronic Arts igara na Steam platformi. Prvo je stariji model Steam Library korisničkog interfejsa (koji možete vidjeti na slici iznad) pokazao zanimljivu stvar. Ako pogledate u donjem lijevom uglu slike, primjetit ćete Mirror’s Edge Catalyst. To samo po sebi nije informacija od velikog značaja. Ono što jeste zanimljivo jesu noviji izvještaji o raznim EA naslovima koji se dodaju ili uređuju u pozadini same Steam platforme. Na primjer, Dragon Age 2 dobio je izmjenu prije samo sedmicu dana, a neko je čak neko vrijeme igrao Saboteur, koji nikad nije izašao na Steam platformu.

Sa svim ovim dokazima i činjenicom da Electronic Arts sasvim sigurno ne odustaje od svoje Origin platforme, vjerovatnoća da će se Origin integrirati sa Steam platformom u smislu na koji to radi Uplay nikad nije bila veća. Electronic Arts isto vjerovatno prati situaciju sa Epic Games Store ekskluznosti, pa će probati na ovaj način da opere uprljan obraz kod igrača, lansirajući svoje igre na Steam platformu sa koje Epic Games novcem kupuje naslove kao ekskluzive na svojoj platformi.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.