Čini se da je Diablo 4 na putu da postane realnost

Čini se da je Diablo 4 na putu da postane realnost

“The Art of Diablo” je jedna prelijepa knjiga tvrdih korica koja nam stiže 3. novembra, a koja kako prenosi jedna reklama koja se nalazi u Njemačkom magazinu Game Star sadrži umjetnička djela (artwork) iz kompletnog serijala Diablo igara, pa čak i Diablo 4.

Da, Diablo 4 je igra koja je falila na prošlogodišnjem BlizzCon-u, a koja je ujedno izazvala i mnoge reakcije mržnje prema Blizzardu. Najava četvrtog dijela Diablo serijala se očekuje već godinama, a ova reklama je potvrda da je upravo kraj ove godine vrijeme kada će izgleda Diablo 4 biti službeno najavljen.

Iako Blizzard nije službeno potvrdio da radi na bilo čemu vezanom za Diablo 4, prema izvještaju Kotakua ubrzo nakon prošlogodišnjeg BlizzCon-a upravo Blizzard ukazao na to da se već uveliko radi na novom nastavku Diablo franšize, otkazavši igru koja je trebala biti konkurent Dark Souls serijalu.

Kakogod, BlizzCon nam počinje 1. novembra, a trajati će dva dana. Ostaje da vidimo hoće li Blizzard ove godine najaviti išta konkretno za Diablo 4, pa i ostale serijale koje imaju u svom vlasništvu.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.