Najavljen ‘Crusader Kings 3’, savršena strategija za taktičke umove

Najavljen ‘Crusader Kings 3’, savršena strategija za taktičke umove

Crusader Kings 2, igra koju mnogi smatraju jednom od najboljih, ako ne i najboljom strateškom igrom do sada urađenom, dobija svog nasljednika. Iz Paradox Interactive-a su najavili Crusader Kings 3 u još neutvrđenom periodu 2020. godine.

Svi zaljubljenici strategija i ove franšize će imati priliku da se ponovo okušaju u strateškim vještinama, diplomatiji, ratu, miru i ko zna čemu sve ne. Na Paradox konferenciji su najavili da će igra biti drastično poboljšana u odnosu na njenog prethodnika Crusader Kings 2. A pod ovim poboljšanjima se ne misli samo na grafiku koja je, ruku na srce, fantastična po prikazanim isječcima iz same igre. Iako je Henrik Fåhraeus, direktor Crusader Kings 3 projekta, izjavio kako im nikada nije bila namjera da naprave igru “prijateljskom” za igrače kako bi im držali pažnju i motivaciju za poboljšanjem samog iskustva za vrijeme igre, na novoj igri će biti dodano mnogo olakšica u odnosu na prethodni naslov.

Jedna od zanimljivijih stvari kojoj su odlučili posvetiti više pažnje u ovom projektu su životne priče likova iz igre. Sam igrač će imati mnogo dublji i detaljniji pristup životu i životnim pričama likova na koje će uticati mnogi faktori, odluke i izbori za vrijeme igre. Također, više pažnje je posvećeno i društvenim sistemima, religiji, dinastijama, hijerarhiji i diplomatiji. Igra također dobija i 3D modele likova u raznim dijalozima i situacijama koje će zaista upotpuniti ugođaj vašeg srednjovjekovnog života kada se upustite u Crusader Kings 3 avanturu.

Kao što je već rečeno, igra nam dolazi naredne godine uz još uvijek neodređen datum, a znamo da će biti plasirana na Steam i Xbox Game Pass na PC platformu.

DIPF Paradox

DIPF Paradox

You are reading the biography of Paradox the first of his name, breaker of rules and limits, the millennial-born, ultimate gamer, Counter-Strike hater, mother of posts and father of Rocket League.