‘Call of Duty: Modern Warfare’ mijenja loot box sistem za battle pass

‘Call of Duty: Modern Warfare’ mijenja loot box sistem za battle pass

Activision je objavio svoje “post-launch” (nakon izlaska) planove i može se reći da su dobri. Sve nove mape i igrivi modovi će biti poptuno besplatni, a igra neće imati apsolutno nikakvu vrstu loot box ili season pass sistema. Ovo je veliki pomak na bolje u odnosu na prijašnje dijelove Call of Duty igara.

“Modern Warfare će i dalje imati ‘in-game’ ekonomiju. Novi ‘funkcionalni dodaci’ se mogu zaraditi kroz igranje, dok će battle pass sistem otključavati kozmetički sadržaj koji neće utjecati na samu igru.” -Activision

Battle pass paket će također igračima omogućiti zaradu Call of Duty poena kroz samo igranje igre, ali ova funkcija neće biti dostupna po samom izlasku. Iz Activisiona kažu da će sve battle pass funkcije biti dostupne tek kad tzv. “seasons” sistem bude implementiran.

Kako će se ovi planovi zapravo odvijati u praksi, Activision se potrudio da fanovima franšize odgovori na postavljena najškakljivija pitanja. Kompanija je vrlo rado dala odgovor na gotovo sva pitanja koja su igrači imali da postave.

“Razumljivo je da još uvijek postoje pitanja oko toga kako će se razvijati sama igrina ekonomija nakon izlaska igre, a tako i nakon lansiranja ‘seasons’ sistema. Svjesni smo da će trebati vremena da se sve potpuno demonstrira, a mi igračima dajemo na znanje da smo se ovaj put baš posvetili donošenju fer sistema u samu igru. Također ćemo vrlo pažljivo pratiti povratne informacije samih igrača kako bismo poboljšali samu igru.” -Activision

Call of Duty: Modern Warfare izlazi na PC, Xbox One i PlayStation 4 platforme 25. oktobra.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.