5. sezona u ‘PUBG’ donosi mogućnost bacanja predmeta i oružja, kao i remont za mapu Miramar

5. sezona u ‘PUBG’ donosi mogućnost bacanja predmeta i oružja, kao i remont za mapu Miramar

Peta sezona za PlayerUnknown’s Battlegrounds je iza ugla, a PUBG Corp je podijelio neke detalje o tome šta ovog puta donose u ovu popularnu battle royale igru. Jedna od najvećih novina jesu tzv. spike traps (bodljikave zamke) koje će igrači moći postaviti bilo gdje na mapi kako bi sabotirali gume na vozilima protivnicima.

Isto tako će igrači biti u mogućnosti da bacaju stvari svojim saigračima. Ovo će itekako pripomoći kod koordinacije samih “squadova” tokom borbe. Saigrači će imati mogućnost da zatraže određeni predmet pomoću sistema za komunikaciju. Da, nešto slično onome što Apex Legends ima.

Isto tako, još jedna novina jeste bacanje naoružanja za blisku borbu (melee) na protivnike. Ono što će sasvim sigurno biti interesantno za vidjeti, jeste činjenica da ćemo vrlo vjerovatno gledati montaže momenata kada se dogode ubistva sa možda najpopularnijim naoružanjem u igri – tavom. Tava će imati manji domet od ostalih naoružanja, ali će zato protivniku skidati više zdravlja od mačete, pajsera i ostalih naoružanja za blisku borbu.

Što se tiče drugih stvari koje donosi peta sezona, tu su i automati za prodaju. Ovo je jedna stvar koju će PUBG da iskopira iz Fortniteovog zapisnika. Igrači će tako imati mogućnost da kupuju lijekove protiv bolova (painkillers valjda?) i energetske napitke. Automati za kupovinu neće biti rasprostranjeni svuda po mapi, a prva mjesta koja će dobiti automate su Miramar i Camp Jackal.

PUBG Corp planira isto tako osvježiti Miramar ovog puta, nakon što je Erangelu dao remont u 4. sezoni. Miramar će tako donijeti trkačku stazu sa petljicama, rampama i skokovima, zajedno sa novim automobilom, koji se zove Gold Mirado. Isto tako će biti manje nereda u zgradama i oko njih, valjda su PUBG Corp komunalci ovog puta bili na visini zadatka. Količina oružja, kao i kaciga, ruksaka i kevlara će također biti povećana. Win94 će imati ugrađeni nišan sa povećanjem i do 2,7x. Na mapi će ubuduće biti dostupan manji broj pištolja, jer je PUBG Corp smanjio stopu mogućnosti pronalaženja ove vrste naoružanja za 31%.

Tu je, naravno i novi “survivor pass”, zajedno sa community misijama u kojima svi mogu sudjelovati. Zanimljiv pristup, a to uključuje misije prikupljanja DVD-ova i razbijenih diskova sa kartonskih kutija kako biste otključali određene nagrade. Igrači će također imati pristup raznim izazovima i misijama za napredovanje.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.