NVCleanstall je pametni novi alat za upravljanje NVIDIA grafičkim driverima

NVCleanstall je pametni novi alat za upravljanje NVIDIA grafičkim driverima

Nije tajna da NVIDIA ima problema sa privatnošću i sigurnosti na PC platformi, upravo zbog toga što NVIDIA GeForce driveri za grafičke kartice dolaze instalirani sa hrpetinom nepotrebnih stvari. Neki od njih se koriste za praćenje samih dešavanja na PC-u, kao što je prikupljanje imena igara koje korisnici igraju, ili prikupljanje statistika rada grafičke kartice.

TechPowerUp je potvrdio lansiranje NVCleanstall alata koji će pomoći da odaberete šta tačno želite da imate instalirano od NVIDIA GeForce servisa na svom sistemu.

Tako će od sad korisnici NVIDIA grafičkih kartica, koristeći NVCleanstall biti u mogućnosti izbrisati specifične instalacione pakete sa svog sistema. Ukoliko po prvi put koristite NVCleanstall, poželjno je da odradite svježu instalaciju NVIDIA drivera kako bi sami softver uspješno pokupio kompletnu listu stvari koje NVIDIA GeForce driveri instaliraju.

Pa, ukoliko želite da isprobate NVCleanstall za sebe, to možete uraditi ovdje.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.