CyberPunk 2077 neće imati mikrotransakcije jer CDPR ne želi izgubiti “dobru volju” svojih kupaca

CyberPunk 2077 neće imati mikrotransakcije jer CDPR ne želi izgubiti “dobru volju” svojih kupaca

Nedavno u PAX Australia, gdje je prikazano više od sat vremena CyberPunk 2077 gameplay-a, Gamespot je zasjeo s Johnom Mamaisom, šefom ureda CD Projekt Red-a u Krakovu. U ovom kratkom razgovoru, Mamais je potvrdio da mikrotransakcije neće biti prisutne u Cyberpunk 2077, rekavši: “Mislim da je loša ideja raditi mikrotransakcije nakon lansiranja igre”. Iako je Mamais priznao da su mikrotransakcije “vrlo profitabilne”, fokus CDPR-a je da “ne izgubi dobru volju svojih kupaca”.

Kada je upitan u vezi sa CDPR-ovim planovima za lansiranje igre, Mamais je naznačio da će možda slijediti model podrške za The Witcher 3: Wild Hunt tvrdeći da je „dobar model za nas“ i da je „prilično dobro funkcionirao za The Witcher 3 ”. The Witcher 3: Wild Hunt lansiran je u maju 2015. godine, a ubrzo je uslijedilo 16 besplatnih DLC-ova. Dvije velike ekspanzije su objavljene sljedeće godine, a posljednja od njih, Blood and Wine je imala preko 20 sati gameplay-a.

CDPR-ova posvećenost u davanju besplatnog sadržaja jednakom veličine kao većina mikrotransakcija, je vrijedno pohvale, pogotovo što njegovo uključivanje u igre za jednog igrača počinje postajati norma, a ne izuzetak.

DIPF GHOST

DIPF GHOST

Content Creator DIPF Balkan Gaming Communityja, veliki fan Middle-Earth video igara i Lord of The Rings filmova.