Call of Duty: Modern Warfare neće imati ‘loot box’ ili ‘supply drop’ sistem bilo kakve vrste

Call of Duty: Modern Warfare neće imati ‘loot box’ ili ‘supply drop’ sistem bilo kakve vrste

Ovih dana se vodi velika debata oko novog Call of Duty: Modern Warfare. Pitanje je da li će igra imati ikakav vid microtransakcija, iako je već nekoliko puta potvrđeno da ništa slično tome nije u planu.

Joel Emslie, umjetnički direktor u Infinity Wardu kaže na Redditu kako nikakva vrsta supply dropova ili loot boxova nije u izradi. Infinity Ward “valjda” nije planirao apsolutno nikakvu integraciju istih u svoju najnoviju video igru Call of Duty franšize.

“Vidim da okolo kruže netačna i lažne informacije o Modern Warfareu. Ono što ja mogu da kažem jeste da se trenutno NE RADI na bilo kakvom supply drop ili loot box sistemu. Isto tako, funkcnionalne stvari se otključavaju tokom igranja same igre. Strpite se još malo, planiramo vam dati više informacija ove sedmice.” -Joel Emslie, umjetnički direktor u Infinity Ward

Sve ovo se zakuhalo nakon što su beta igrači započeli otkazivati prednarudžbe za Call of Duty: Modern Warfare. Iako je bilo izvještaja da će igra dobiti neku vrstu kutija za otvaranje koje će posjedovati kozmetiku poput emotikona, sprejeva i potpuno novog oružja – Emslie negire apsolutno bilo kakvu sumnju za ovakav korak.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.