NVIDIA GeForce Now streaming servis je od sada dostupan i na Android uređajima

NVIDIA GeForce Now streaming servis je od sada dostupan i na Android uređajima

GeForce Now je servis za streaming igara od Nvidije koji renderuje igre u Cloud-u, a zatim ih streamuje na vaš uređaj. Aplikacija GeForce Now za Android radi slično kao na PC-u, MAC-u i NVIDIA Shieldu. NVIDIA je započela s uvođenjem Android aplikacije, ali zasad samo korisnicima u Južnoj Koreji, kako navodi 9TO5Goolge.

Korisnici u Južnoj Koreji trebali bi narednih dana biti u mogućnosti da preuzmu aplikaciju GeForce Now na svojim Android telefonima. Međutim, ako niste iz te regije, a želite isprobati GeForce Now za Android prije izdavanja u vašem području, aplikaciju možete preuzeti sa APK Mirror i instalirati je na svoj Android uređaj.

U suštini vi igrate igru sa svog Android uređaja, ali sav posao obavljaju NVIDIA RTX serveri, kako bi vam pružili vrhunske performanse. Android uređaj koji pokreće GeForce Now jednostavno će oponašati performanse ovisno o brzini internetske veze.

GeForce Now na Android uređajima je došao u pravo vrijeme, ali je još uvijek u beta fazi i ima nekih nedostataka, ali kako stvari stoje već je premašio Google Stadia što se tiče igranja video igara preko cloud servisa. Za korištenje usluge GeForce Now trebat će vam prethodno aktivirani račun Geforce Now s PC-a ili Mac-a. Ako nemate aktivn račun, možete ga kreirati ovdje.

DIPF GHOST

DIPF GHOST

Content Creator DIPF Balkan Gaming Communityja, veliki fan Middle-Earth video igara i Lord of The Rings filmova.