Izvršni direktor Xbox platforme, Mike Ybarra napušta Microsoft nakon 19 godina

Izvršni direktor Xbox platforme, Mike Ybarra napušta Microsoft nakon 19 godina

Čini se da smo u dosta maglovitom vremenu kad se govori o periodu između dvije generacije konzola. Izvršni direktori iz Sonyja odlaze svaki dan, a čini se da je ista stvar i sa divizijama Xboxa. Nakon 19 godina rada na Xbox i Windows platformama, Mike Ybarra napušta Microsoft.

“Nakon gotovo 20 godina u Microsoftu, mislim da je vrijeme za moju novu avanturu. Bilo mi je zadovoljstvo raditi za Xbox i osvjetljavati budućnost ove platforme. Zahvaljujem se svima u ‘TeamXbox’, nevjerovatno sam ponosan na sve što smo postigli. Želim im sve najbolje. I najvažnije od svega, želim da se zahvalim fanovima Xboxa na nevjerovatnoj podršci kroz sve ove godine mog rada.” -Mike Ybarra, bivši izvršni direktor Microsoft gaming divizija

Ybarra se pridružio Microsoftu 2000. godine, kratko prije samog lansiranja prve Xbox konzole. Prije Microsofta je radio kao sistemski inženjer u Hawlett Packard kompaniji poznatijoj kao HP. Također je pomogao lansirati Xbox Live i Windows 7, a eventualno je postao izvršni direktor i podpredsjednik Xbox Live, Xbox Game Pass i Mixer platformi.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.