IO Interactive i Warner Bros. Interactive zajedničkim snagama rade na novoj video igri za PC i konzole

IO Interactive i Warner Bros. Interactive zajedničkim snagama rade na novoj video igri za PC i konzole

Developer Hitman igara, IO Interactive je potvrdio ugovor sa Warner Bros. Interactive o razvoju potpuno nove video igre za PC i konzole.

“Sa zadovoljstvom potvrđujemo nastavak našeg partnerstva sa talentovanim timom IO Interactive. IO Interactive ima dugogodišnje iskustvo i stvaralaštvo, a kreirali su neke od najpoznatijih igara svih vremena. Radujemo se budućom partnerstvu u nadi donošenja novog gaming iskustva na PC i konzole.” -David Haddad, predsjednik Warner Bros. Interactive Entertainment

“Zadnjih nekoliko godina, Warner Bros je iz prve ruke pokazao da razumije i poštuje našu kreativnu viziju. Radujemo se nastavku našeg partnerskog odnosa.” -Hakan Abrak, izvršni direktor IO Interactive

Jasno je da još uvijek nema detalja o toj “novoj” igri, ali kako je u skorije vrijeme IO Interactive radio isključivo na Hitman, Freedom Fighters, Mini Ninjas i Kane & Lynch video igrama, očekuje se da bi nova igra mogla biti vezana za jednu od navedenih franšiza. Iako su zadnje dvije Hitman igre bile solidne, iskreno se nadam da IO Interactive radi na novom IP-u koji će se razlikovati od svega što su do sada imali priliku razvijati. Na kraju krajeva, možda se Warner Bros. Interactive Entertainment odluči da im baš IO Interactive razvija novu Middle-earth video igru.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.