Donald Trump je najnoviji Twitch streamer, a predsjednički miting gledalo oko 12 hiljada ljudi

Donald Trump je najnoviji Twitch streamer, a predsjednički miting gledalo oko 12 hiljada ljudi

Pripreme za predsjedničku kampanju 2020. godine se uveliko odigravaju. Donald Trump je dodao još jednu internet platformu kako bi došao do glasova, Twitch. Prvi predsjednički verifikovan stream je održan streamom direktno iz Minneapolisa, a Trump je pratio Bernie Sandersa kreirajući kampanju na Twitch platformi. Iako je Twitch platforma dizajnirana prvenstveno za streamovanje video igara, na Twitchu se emituje i Amazonova “Tuesday Night Football” emisija sa preko 41,000 gledaoca. Trumpov stream je brojao oko 12,000 gledaoca.

Trenuntno, Twitch pravilnik nema posebne sankcije i pravila za političare ili političke govore. Trump je često kritikovao svog izvršnog direktora Jeffa Bezosa i Washington Post sa kritikama i komentarima u kojim je govorio da ako ikad bude postojalo pitanje umjerenosti na kanalu, to bi mogla biti još jedna žarišna tačka sporenja između tih stranaka. Još jedan neobičan element Trumpove upotrebe Twitcha je stav administracije prema igrama. U maju je Trump bio domaćin sastanka na kojem se razgovaralo o nasilnoj izloženosti video igrama i povezanosti video igara sa agresijom i desenzibilizacijom kod djece. Sad se događaji u kampanji odvijaju uživo pored potoka Fortnite i Apex Legends streamova, pomalo čudno.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.