Boeing i Porsche zajedno dizajniraju električni ‘leteći automobil’

Boeing i Porsche zajedno dizajniraju električni ‘leteći automobil’

Boeing zajedno sa proizvođačem luksuznih automobila, Porsche, dizajnira koncept električnog letećeg automobila. Plan je da se proizvede leteći električni automobil koji će polijetati i slijetati vertikalno, a inženjeri uveliko testiraju prototip verzije izgleda samog automobila koji će vrlo vjerovatno poprimiti tzv. VTOL izgled kako bi ostao dostojan Porsche brendu.

Njihova saradnja će se također posvetiti mobilnosti urbanog vazduha u cjeliti, te se neće fokusirati samo na razvoj automobila. Porshe najavljuje kreiranje internacionalnog tima kao dio memoranduma koji će potpisati ove dvije kompanije. Taj će se tim baviti različitim aspektima urbane zračne mobilnosti, kao i istraživanjem tržišnih potencijala i mogućih slučajeva korištenja “premium” letećih vozila koja vjerovatno neće biti dostupna za veću publiku.

“Ova suradnja nadograđuje naše napore na razvoju sigurnog i efikasnog novog ekosistema mobilnosti, i pruža priliku da se istraži razvoj vrhunskog gradskog vozila za mobilnu zračnu luku s vodećim automobilskim brendom.” -Steve Nordlund, podpredsjenik kompanije Boeing

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.