Arnold Scharzenegger upoznao Gretu Thunberg i kupio joj Tesla Model 3 električni automobil

Arnold Scharzenegger upoznao Gretu Thunberg i kupio joj Tesla Model 3 električni automobil

16-stogodišnja Greta Thunberg je mlada djevojčica koja je svojim javnim govorom na UN-ovom samitu osudila svjetske lidere da ne poduzimaju potrebne mjere kako bi spasili čovječanstvo i buduće generacije ove planete. Greta je preko noći postala svjetski heroj i fenomen, a to potvrđuje i gesta velikog Anrolda Scharzeneggera koji je Greti poklonio Tesla Model 3 elektirčni automobil.

Ona je prozvala svjetske lidere zbog njihove nezainteresovanosti za globalne klimatske promjene, a njeni govori precizno su opisali trenutno stanje naše planete, kao i preporuke za neophodne promjene kako bi buduće generacije imale gdje da žive. Isto tako je započela kampanju “Fridays for Future,” mobilizirajući preko milion studenata širom svijeta na proteste. Klimatska aktivistica plovila je preko Atlantika na jahti sa nuklearnim ugljikom kako bi smanjila svoj ugljični “otisak” na sami ocean, a od samog dolaska u Sjevernu Ameriku prisustovala je brojnim protestima protiv klimatskih promjena.

Anrold Scharzenegger je ponudio Greti da pozajmi njegov omiljeni električni automobil, SUV model Kreisel, koji je elečtrični modifikovan H1 džip, a koji je nezvanično prva električna verzija jednog SUV-a. Nažalost, ovaj džip nije bio baš praktičan za Gretino putovanje. Stoga je kako sam Anrold kaže, rekao Tunbergovoj da ga nazove ako joj treba bilo šta, a kada je riječ o ekološki prihvatljivom prijevozu, sa zadovoljstvom se pobrinuo da se Greta kroz putovanje Sjevernom Amerikom vozi u Tesla Model 3 električnom automobilu.

Prema službenim Teslinim specifikacijama, Teslin Model 3 može da pređe 550 kilometara sa jednim punjenjem. I glumac i 16-godišnjakinja strastveno su odlučni za borbu protiv klimatskih promjena, a u Austriji su se prvobitno upoznali ranije ove godine. Schwarzenegger je tada priznao da je 16-godišnjakinja bila “zvijezdani udarac”.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.