Intel prekida proizvodnju svojih procesora sa integrisanim AMD grafičkim karticama

Intel prekida proizvodnju svojih procesora sa integrisanim AMD grafičkim karticama

Ako ste i sami pomislili da Intelovi procesori sa AMD grafičkim karticama nisu dobri za ovaj svijet, dobro ste to pretpostavili. Intel je prekinuo proizvodnju Core i7 procesora baziranih na Kaby Lake-G arhitekturi govoreći da se interes kompanije prebacio na druge Intel proizvode.

Oni zainteresovani prodavači imaju vremena do 31. januara 2020. godine da poruče posljednji “val” ovih modela procesora, a isti će im biti dostupni nekad do 31. jula 2020. godine. Trenutno ne postoji serija Intel procesora koja bi mogla da zamijeni ovu seriju, ali poznavajući Intel, sasvim sigurno se nešto sprema vrlo brzo.

Ovaj korak nije baš neočekivan, s obzirom da je Kaby Lake-G uvijek bio inspirisan sa “neprijatelj mog neprijetalja je moj prijatelj” frazom kako bi se napravila konkurencija za NVIDIA mobilne grafičke kartice koje se koriste u laptopima. Čini se da je još jedan razlog ovog koraka zapravo i mala zainteresovanost proizvođača laptopa za ove modele procesora, iako su integrisane AMD grafičke kartice bile dosta jače od onog što je Intel tad nudio.

Već je poznato da Intel sprema svoje grafičke kartice visokih performansi, a koje će biti dostupne za gotovo svaki segment tehnološkog svijeta. Tako će Intel imati nove serije raznih grafičkih kartica koje će sasvim sigurno iskoristiti za lansiranje novih mobilnih i standardnih desktop procesora nekad iduće godine.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.