Android 10 Beta stiže uskoro na Samsung Galaxy S10 mobilne uređaje

Android 10 Beta stiže uskoro na Samsung Galaxy S10 mobilne uređaje

Samsung će uskoro pružiti korisnicima Samsung Galaxy S10 mobilnih uređaja šansu da isprobaju probnu (beta) verziju novog Android 10 operativnog sistema. Google je lansirao Android 10 još u septembru ove godine, ali njegova dostupnost kao i svake godine do sad, zavisi od samog proizvođača specifičnog Android mobilnog uređaja.

Samsung je potvrdio da One UI 2 beta i Android 10 stižu uskoro, no, specifičan datum izlaska nije spomenut. Korisnici čiji je Samsung Galaxy S10 otključan na sve mreže će imati priliku isprobati probnu verziju novog operativnog sistema, dok će oni koji su pod određenim (osim Sprint i T-Mobile) ugovorom ostati u prašini.

Kako kaže Android Police, Android 10 će biti dostupan na Galaxy S10 i Note 10 uređajima već krajem ovog mjeseca, a Samsung je već poslao obavijest korisnicima u Sjedinjenim Državama, Koreji i kompletnoj Evropi za probno testiranje nove verzije Android operativnog sistema. Ovo znači da će Evropa i Sjedinjene Američke Države (pored drugih gore navedenih država) biti jedine regije gdje će probna verzija prvobitno biti dostupna.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.