Call of Duty: Mobile obara sve rekorde, a zaigralo ga je preko 100 miliona igrača u prvih sedam dana

Call of Duty: Mobile obara sve rekorde, a zaigralo ga je preko 100 miliona igrača u prvih sedam dana

Call of Duty: Mobile je imao ogromnu sedmicu, sa više preuzimanja nego bilo koja druga mobilna igra u historiji, javlja analitička firma Sensor Tower. Igra je navodno postigla više od 100 miliona preuzimanja od kada je puštena na mobilne platforme početkom ovog mjeseca.

To lako prevazilazi brojke iz lansiranja koje je Sensor Tower snimio za igre koje će biti najveći rivali Call of Duty-a. Međutim, postoje upozorenja. Iako je PUBG Mobile, na primjer, dobio 28 miliona preuzimanja tokom prve sedmice, njegova prezentacija bila je izostavljena po regijama. U međuvremenu, mobilna verzija Fortnitea preuzeta je 22,5 miliona puta, ali je na početku bila dostupna samo na iOS-u. Ipak, Call of Duty: Mobile-ove brojke su impresivne, posebno imajući u vidu da još nije lansiran u Kini.

“Ovo je daleko najveće lansiranje mobilne igre u povijesti u odnosu na bazu igrača koja je izgrađena prve sedmice.”, izjavio je Rendy Nelson iz Sensor Tower-a

Za poređenje, Sensor Tower je prethodne sedmice zabilježila 90 miliona preuzimanja za Mario Kart Tour. Sensor Tower kaže da je iOS činio 55,7 % Call of Duty: Mobile-ovih preuzimanja i 53 % ukupnog prihoda od 17,7 milijuna dolara od kupovine same “robe” putem aplikacije. SAD su činile 16,9 % preuzimanja i 43,1 % potrošnje.

Unatoč nedostatku domaćeg lansiranja, Call of Duty: Mobile razvio je Tencent-ov TiMi Studio u Shenzhenu, Kina, a objavio ga je ko drugi nego Activision. TiMi je prethodno bio najpoznatiji po League of Legends stilu igara, tipa MOBA Honor of Kings, koji je po nekim metricima najpopularnija igra na planeti.

DIPF GHOST

DIPF GHOST

Content Creator DIPF Balkan Gaming Communityja, veliki fan Middle-Earth video igara i Lord of The Rings filmova.