Instagram sada podržava ‘Dark Mode’ temu na iOS 13 i Android 10 uređajima

Instagram sada podržava ‘Dark Mode’ temu na iOS 13 i Android 10 uređajima

Popraćen sa Appleovom integracijom “noćnog” moda za kompletan iOS 13 sistem, te sličnog moda za Android 10, korisnici najnovijih iOS i Android verzija sistema imaju mogućnost da svoj mobilni interfejs pretvore u “mračni” kutak svog svakodnevnog života. Od danas, Instagram se također pridružuje “crnoj strani” nudeći noćni mod za gore navedene mobilne operativne sisteme.

Instagram dark mode radi pomoću automatske adaptacije na unaprijed određene postavke iOS ili Android operativnih sistema. Kako biste aktivirali dark mode za Instagram, potrebno je da na svom mobilnom uređaju uključite dark temu. S obzirom da Instagram (barem za sad) ne nudi samostalnu opciju za dark mode poput Messenger mobilne aplikacije, jedini način da koristite dark mode na vašoj Instagram aplikaciji jeste da kompletan mobilni uređaj prebacite na dark temu. To možete učiniti na iPhone uređajima na ovaj način: otiđite u Settings > Display and Brightness, te odaberite Dark opciju na vrhu vašeg ekrana. Za Android je sličan postupak, otiđite u Display > Advanced, a zatim odaberite Dark iz ponuđenih tema za vaš mobilni uređaj.

DIPF EZIO

DIPF EZIO

Vlasnik DIPF Balkan Gaming Communityja, samostalni softver developer i veliki fan svega što ima veze sa The Walking Dead univerzumom.