Freeman: Guerrilla Warfare se čini kao ‘moderni’ Mount & Blade nasljednik

Freeman: Guerrilla Warfare se čini kao ‘moderni’ Mount & Blade nasljednik

Sigurno su mnogi od vas čuli za serijal Mount & Blade igara. Ako ste bili ili ste još uvijek fan tih igara, onda morate baciti oko na novi naslov od KK Game Studia pod imenom Freeman: Guerrilla Warfare. To je single-player FPS igra sa velikom dozom strategije, odnosno povratka na stratešku mapu svijeta nakon svake interakcije sa određenim skupinama na koje se namjerite. Cilj igre je da svoju fakciju dovedete do njenog vrhunca.

Dakle, počinjete igru na strateškoj mapi u sred velikom rata između različitih nacija/fakcija, te kao lider se morate pobrinuti za opstanak svoje nacije. Da biste obezbjedili opstanak morat ćete tako da se borite za resurse, pljačkajući sela i gradove, ratovati sa protivničkim skupinama i vojskama, te posvetiti određeno vrijeme razrađivanju plana za stratešku mapu svijeta. Kada pogledamo borbu iz prvog lica, teško da ćete moći uspjeti bilo šta ukoliko nemate neki scope na vašem oružju, jer će se same borbe odivjati na malo prostranijim mapama, odnosno zavisit će od dijelova terena gdje se ta bitka odvija na globalnoj/strateškoj mapi svijeta.

Sve ovo je jako slično već navedenom serijalu igara Mount & Blade i ukoliko postoje fanovi tih igara, dok se čeka novi Mount & Blade: Bannerlod, možete uživati u ovom, da ga tako nazovemo, Mount & Blade-u iz budućnosti. Igra još uvijek ne posjeduje multiplayer i nije isključeno da ga urade ukoliko odziv zainteresovanih bude zadovoljavajući. Freeman: Guerrilla Warfare je dostupan samo za PC platformu i možete ga nabaviti na steamu za 15€. Cijena može biti visoka za pojedince, ali svakako preporučujemo onima koji uživaju u “FPS strategijama”.

 

 

DIPF Paradox

DIPF Paradox

You are reading the biography of Paradox the first of his name, breaker of rules and limits, the millennial-born, ultimate gamer, Counter-Strike hater, mother of posts and father of Rocket League.