AMD Ryzen procesori će dobiti novi “microcode update” u novembru

AMD Ryzen procesori će dobiti novi “microcode update” u novembru

AMD će u novembru objaviti novi “microcode update” koji će sadržavati više od stotinu ažuriranja, popravki i poboljšanja za svoje Ryzen procesore, potvrdio je MSI-ov CEO marketinga Eric van Beurden. Tokom MSI livestream-a na YouTube-u rečeno je da će AMD ove sedmice početi sa dostavljanjem ažuriranja različitim vendorima kao što su MSI, Gigabyte, Asus, ASRock i drugi, koji će vjerovatno provesti nekoliko sedmica u uređivanju i pripremi BIOS-a, kako bi odgovarali svakom modelu njihovih matičnih ploča.

Očekujemo da će novi BIOS sadržavati ažuriranje za “AGESA 1.0.0.4 microcode”. Također iz MSI YouTube livestream-a saznajemo da se preko stotinu novih ažuriranja neće odnositi samo na rješavanje različitih problema nego se očekuje da će nova ažuriranja donijeti nove mogućnosti i poboljšanja za same procesore. Međutim nije bilo nikakvih detalja o tome kakve nove mogućnosti možemo očekivati, pa ćemo morati pričekati i vidjeti.

Očekuje se da će novi “microcode update” biti dostupan za širu javnost već u novembru ove godine, a ponudit će ga svi proizvođači matičnih ploča. Također postoji velika mogućnost da će ovo ažuriranje donijeti ispravke i poboljšanja za 1. i 2. generaciju AMD Ryzen procesore pored trenutne 3000 serije. Međutim to je za sada još neraznjašeno.

DIPF GOLDZEN

DIPF GOLDZEN

Content kreator za DIPF Balkan Gaming Community i veliki PCMR geek.